Makaron z truskawkami i twarożkiem to pyszne i proste danie, które dla mnie jest cudownym wspomnieniem z dzieciństwa! Taki makaron zawsze serwowała moja mama oraz babcia. Smakował wybornie! Teraz ja przyrządzam go swojej rodzinie. Wystarczy 15 minut i mamy gotowy szybki obiad. Tak naprawdę wystarczy ugotować makaron, a sam sos robi się błyskawicznie. W związku z tym, że dzisiaj jest Dzień Dziecka postanowiłam przygotować razem z dziećmi makaron z truskawkami właśnie na obiad.
Makaron z truskawkami i twarożkiem
Składniki:
na 2 porcje
300 g makaronu pastaZARA animaletti
300 g truskawek
250 g twarogu półtłustego
3 łyżki śmietanki kremówki 30%
1 łyżka cukru pudru
Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
2. Twaróg przełóż do miseczki, dodaj cukier puder oraz śmietankę kremówkę. Składniki połącz z pomocą widelca.
3. Truskawki pozbaw szypułek i zmiksuj na mus. Mus truskawkowy dodaj do twarożku, wymieszaj składniki.
4. Makaron odcedź i przełóż do głębokich talerzy, polej sosem przygotowanym na bazie twarożku i truskawek. Danie udekoruj plasterkami truskawek. Serwuj od razu po przygotowaniu. Smacznego :)
Wpis powstał przy współpracy z marką Goliard
0 comments:
Prześlij komentarz