Obłędna tarta ze szparagami,
pomidorkami i parmezanem na cieście francuskim. Pyszna i szybka do
przygotowania. Dzisiejsza tarta to jedna z moich propozycji na zbliżający się
Dzień Matki. Idealnie sprawdzi się na szybki rodzinny obiad albo kolację.
Myślę, że każda Mama byłaby zadowolona z takiej tarty :) Możecie zrobić swoją
wersję, dodając tutaj wędzonego łososia albo szynkę dojrzewającą.
Zapraszam Was gorąco na mój
Instagram, gdzie w wyróżnionych relacjach, w formie filmików krok po kroku
pokazuję jak przygotować tartę.
A jeżeli nie macie jeszcze pomysłu na prezent dla Mamy Kochani, to zapraszam Was gorąco na stronę www.natural.pl gdzie znajdziecie gotowe zestawy suplementów, które są idealnym pomysłem na Dzień Matki. Od siebie gorąco Wam polecam, świetne zestawy z konkretnym zapasem suplementów.
Tarta ze szparagami, pomidorkami i parmezanem
Składniki:
na 2 - 4 porcje
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 pęczek zielonych szparagów
300 g pomidorków koktajlowych
150 g parmezanu
1 mała czerwona cebula
3 - 4 łyżki serka kanapkowego o wyrazistym smaku
1 żółtko
świeżo mielony czarny pieprz
sok z 1/2 cytryny
natka pietruszki do dekoracji
ulubiony sos do podania
Ciasto francuskie rozwiń i wyłóż nim blaszkę do tarty, dobrze dociskając boki. Spód ciasta ponakłuwaj widelcem i wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180*, grzanie góra - dół.
W tym czasie cebulę posiekaj na talarki, pomidorki przekrój na połówki, a szparagi pozbaw zdrewniałych końcówek. Jeżeli szparagi są młode, nie musisz ich obierać. Przyrumieniony spód wyciągnij z piekarnika, posmaruj serkiem kanapkowym. Na serku kanapkowym ułóż cebulkę, szparagi oraz pomidorki. Tartę posyp obficie wiórkami parmezanu i oprósz świeżo mielonym pieprzem. Na koniec brzegi tarty posmaruj rozkłóconym żółtkiem. Całość wstaw ponownie do piekarnika (180* C) i piecz przez ok. 15 - 20 minut, aż tarta apetycznie zezłoci się. Tartę po upieczeniu skrop sokiem z cytryny i udekoruj posiekaną natką pietruszki. Podawaj na ciepło w towarzystwie wyrazistych sosów, np. czosnkowego, ziołowego lub tzatziki.
Smacznego!
Post powstał przy współpracy z marką Natural Pharmaceuticals.
0 comments:
Prześlij komentarz