Sałatka z papryki, szynki i sera

Pyszna, szybka w przygotowaniu sałatka idealna na każdą okazję. Osobiście bardzo lubię przyrządzać ją na co dzień ponieważ świetnie smakuje zarówno podana do śniadania jak i na kolację. Sałatka jest pożywna, kolorowa, cieszy nie tylko oko, ale i podniebienie. 

Zerknijcie także na podobne sałatki, które polecam:


Składniki:

1 średnia papryka żółta
1 średnia papryka czerwona
6-7 średnich ogórków konserwowych
1 mała puszka kukurydzy
150 g szynki u mnie Sopocka, ale może być inna ulubiona
150 g sera żółtego
1 biała część pora
majonez 3-4 łyżki
sól
świeżo mielony pieprz


Paprykę, ogórki oraz szynkę kroję w drobną kostkę.
Kukurydzę odsączam z zalewy, ser żółty ścieram na tarce o grubych oczkach, a por kroję w półplastry.
Pora umieszczam na sitku i przelewam wrzącą wodą, aby zmiękł, odciskam nadmiar wody.

Wszystkie składniki przekładam do salaterki, dodaję przyprawy oraz majonez, dokładnie mieszam.
Sałatkę przed podaniem warto schłodzić w lodówce.


Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

7 comments: