Jakiś czas temu dostałam od firmy Iglotex informację o konkursie.
Postanowiłam wziąć w nim udział z racji tego, że lubię poznawać nowe produkty, a także chciałam powalczyć o bardzo fajne nagrody.
I teraz Drodzy Czytelnicy informacja dla Was:
Wy także możecie wziąć udział w zabawie i zagłosować na danie Waszego ulubionego Blogera.
Konkurs odbywa się tutaj https://www.facebook.com/Iglotex/app_133696533402323
Wystarczy wejść do galerii i zagłosować na przepis, który spodobał Ci się najbardziej.
Nie ukrywam, że będzie mi bardzo miło jeżeli oddacie swój głos na mnie i na moją kolorową tartę z warzywami, która znajduje się na 3 stronie.
Za oddane głosy serdecznie dziękuję :)
Dla osób, które najciekawiej zargumentują swój wybór firma przygotowała pakiety z gadżetami.
Nie ukrywam, że będzie mi bardzo miło jeżeli oddacie swój głos na mnie i na moją kolorową tartę z warzywami, która znajduje się na 3 stronie.
Za oddane głosy serdecznie dziękuję :)
Dla osób, które najciekawiej zargumentują swój wybór firma przygotowała pakiety z gadżetami.
Co trzeba zrobić dokładnie, aby wziąć udział w konkursie dodatkowym?
1) Należy między 19 listopada, a 7 grudnia 2014 r. wejść na fun page IGLOTEX (klik)
2) Kliknąć na aplikację konkursową, zapoznać się z regulaminem, zaakceptować go, a następnie oddać swój głos wraz z pisemnym uzasadnieniem wyboru w formie postu pod wybraną potrawą
3) Każdego dnia można oddać maksymalnie jeden głos na każdą potrawę
Zachęcam Was Kochani do wspólnej zabawy, a teraz bliżej przedstawię Wam to co przygotowałam na konkurs.
Firma Iglotex przed rozpoczęciem konkursu przesłała mi pomocny pakiet startowy, który zawierał list z opisem konkursu, koszulkę, pen drive, długopis oraz koszulkę z logo firmy.
W kolejnej przesyłce znajdowały się mieszanki warzyw na patelnię, m.in: po staropolsku, po hiszpańsku i mix orientalnych warzyw.
Do mojej tarty zdecydowałam się wybrać warzywa na patelnię po hiszpańsku.
Znajduje tu się między innymi cukinia, papryka czerwona, fasola szparagowa, kukurydza, cebula i podsmażane ćwiartki ziemniaka.
Tarta wyszła przepyszna, bardzo kolorowa i niezwykle aromatyczna.
Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, dzięki temu możemy przygotować ją nie tylko na obiad, ale także na spotkanie z przyjaciółmi w ramach przekąski.
Znajduje tu się między innymi cukinia, papryka czerwona, fasola szparagowa, kukurydza, cebula i podsmażane ćwiartki ziemniaka.
Tarta wyszła przepyszna, bardzo kolorowa i niezwykle aromatyczna.
Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, dzięki temu możemy przygotować ją nie tylko na obiad, ale także na spotkanie z przyjaciółmi w ramach przekąski.
Składniki:
forma do tarty o średnicy ok. 30 cm
na ciasto:
250 g mąki pszennej
125 g schłodzonego masła
szczypta soli
1 żółtko
60 ml wody
nadzienie:
1 paczka warzyw na patelnię po hiszpańsku Iglotex + przyprawy
200 ml śmietany kremówki 30%
100 g sera żółtego
2 duże lub 3 małe jaja
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżeczka suszonego oregano
szczypta soli
szczypta soli
świeżo mielony pieprz
2-3 łyżki oleju
1/3 szklanki wody
2-3 łyżki oleju
1/3 szklanki wody
do ozdoby:
natka pietruszki
Mąkę przesypuję na stolnicę, dodaję żółtko, sól, wodę oraz pokrojone na mniejsze kawałki masło.
Całość siekam nożem do połączenia się składników, a potem energicznie zagniatam.
Ciasto rozwałkowuję, przenoszę do formy, dopasowuję, a nadmiar ciasta na ściankach naczynia ścinam nożem.
Dno ciasta nakłuwam widelcem, wykładam papierem do pieczenia i obciążam np. fasolą, aby podczas zapiekania nie podniosło się do góry.
Tak przygotowaną formę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piekę przez ok. 20 minut.
Po 20 minutach ściągam obciążenie z ciasta i zapiekam je jeszcze przez 2-3 minuty.
W międzyczasie na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju i smażę warzywa Iglotex ok. 10 minut. Następnie podlewam je niewielką ilością wody, dodaję przyprawy do smaku i duszę całość ok. 5 minut, aż woda całkowicie odparuje, a warzywa zmiękną.
W wysokim naczyniu rozkłócam widelcem jaja, dodaję do nich śmietanę kremówkę, mąkę i połowę sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach, doprawiam także do smaku solą oraz pieprze,
łączę wszystkie składniki.
Formę z zapieczonym ciastem wyciągam z piekarnika, wykładam równomiernie wszystkie warzywa i zalewam całość mieszanką jajeczno-śmietanową.
Na wierzch wykładam jeszcze drugą część startego sera żółtego i całość przyprószam suszonym oregano.
Tak przygotowaną tartę zapiekam ponownie w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 25 minut.
Po upieczeniu zostawiam do lekkiego ostygnięcia i stężenia, następnie dekoruję natką pietruszki i podaję póki ciepła, ale równie dobrze smakuje na zimno.
Tartę można serwować z ulubionymi sosami lub ketchupem..
Smacznego :)
Po 20 minutach ściągam obciążenie z ciasta i zapiekam je jeszcze przez 2-3 minuty.
W międzyczasie na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju i smażę warzywa Iglotex ok. 10 minut. Następnie podlewam je niewielką ilością wody, dodaję przyprawy do smaku i duszę całość ok. 5 minut, aż woda całkowicie odparuje, a warzywa zmiękną.
W wysokim naczyniu rozkłócam widelcem jaja, dodaję do nich śmietanę kremówkę, mąkę i połowę sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach, doprawiam także do smaku solą oraz pieprze,
łączę wszystkie składniki.
Formę z zapieczonym ciastem wyciągam z piekarnika, wykładam równomiernie wszystkie warzywa i zalewam całość mieszanką jajeczno-śmietanową.
Na wierzch wykładam jeszcze drugą część startego sera żółtego i całość przyprószam suszonym oregano.
Tak przygotowaną tartę zapiekam ponownie w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 25 minut.
Po upieczeniu zostawiam do lekkiego ostygnięcia i stężenia, następnie dekoruję natką pietruszki i podaję póki ciepła, ale równie dobrze smakuje na zimno.
Tartę można serwować z ulubionymi sosami lub ketchupem..
Smacznego :)
powodzenia :)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja :-) powodzenia :-)
OdpowiedzUsuńPięknie i smacznie skomponowana. Trzymam za Ciebie kciuki :)
OdpowiedzUsuńNie mogę zagłosować, bo nie mam konta na FB, ale trzymam za Ciebie kciuki! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Kasiu!
UsuńPysznie i apetycznie Justynko. Powodzenia. :)
OdpowiedzUsuńAle pyszności:) Trzymam kciuki!
OdpowiedzUsuńgłosujemy :)
OdpowiedzUsuńGłos oddany. Nie pozostaje nic innego jak życzyć powodzenia ;-) Trzymam kciuki.
OdpowiedzUsuńDziękuję!
Usuń