Orzeźwiający deser, prosty i łatwy w przygotowaniu, idealny na letnie dni.
Składniki:
na formę do galaretki o średnicy 20 cm
lub 4 pucharki
2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym
300 g truskawek
200 ml śmietany kremówki 30%
50 g czekolady mlecznej
1 łyżeczka cynamonu
Zagotować 600 ml wody.
Wsypać zawartość dwóch opakowań galaretki do gorącej wody i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotować.
Wsypać zawartość dwóch opakowań galaretki do gorącej wody i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotować.
Truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na dnie naczynia.
Do przestygniętej galaretki dodać łyżeczkę cynamonu, wymieszać i zalać truskawki.
Całość wstawić do lodówki na 6 godzin, aż co całkowitego stężenia galaretki.
Gotową galaretkę z truskawkami wyłożyć na półmisek.
Kremówkę ubić na sztywno, przełożyć do szprycy i dekorować truskawkowy wieniec.
Czekoladę mleczną zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i posypać całość.
pychotka :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam :)obserwuję
http://www.pierwiasteksmaku.blogspot.com/
Świetnie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńZapraszam
zdrowiezwyboru.blogspot.com
Piękny!
OdpowiedzUsuń