Jajecznica z kiełbaską i cebulką

Jajecznica z ulubionymi dodatkami to pomysł na szybkie i pożywne śniadanie.
U nas pojawia się najczęściej w leniwe niedzielne poranki, do tego kubek gorącego kakao i świeże pieczywo.
Pycha!



Składniki:
na 2 porcje 

6 - 8 jaj kurzych
200 g kiełbasy Śląskiej
2 małe cebule
łyżka masła 
kilka gałązek szczypiorku
pieprz, sól do smaku

Kiełbasę i cebulę kroję w drobną kostkę.
Na patelni rozpuszczam masło i podsmażam na złocisto kiełbaskę, następnie dodaję cebulkę i duszę kilka minut pod przykryciem, aż się zeszkli.
Do miski wbijam jaja i wylewam na patelnię. 
Całość mieszam i smażę ok. 5 minut do momentu dokładnego ścięcia się białek, żółtka zostawiam lekko płynne.
Na koniec jajecznicę doprawiam solą i pieprzem do smaku, przekładam na talerz i posypuję drobno posiekanym szczypiorkiem.

Podaję z gorącym kakao i ciemnym pieczywem.


Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

4 comments: