Deser Winogonowe Mojito.

 

Składniki:
na 3 pucharki

2 galaretki Mojito
2 galaretki agrestowe
300 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
1 łyżka żelatyny
kiść zielonych winogron
kiść czerwonych winogron

Galaretki agrestowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, pozostawiamy do ostygnięcia, przelewamy do pucharków.
Wstawiamy do lodówki na około 3 godziny.

Do szklanki wlewamy 1/4 wrzątku i rozpuszczamy żelatynę.
Przestygniętą żelatynę dodajemy do serków homogenizowanych i dokładnie miksujemy.

Na galaretkę agrestową układamy po kilka winogron i nakładamy warstwę serka homogenizowanego.
Ponownie wstawiamy całość do lodówki, aż serek stężeje.

Następnie w 300 ml gorącej wody rozpuszczamy galaretki mojito, pozostawiamy do ostygnięcia i przelewamy do pucharków jako ostatnią warstwę, dokładając ponownie winogrona.

Deser trzymamy w lodówce do momentu całkowitego stężenia.
Winogronowe mojito podajemy schłodzone.
Najlepiej smakuje jedzone warstwowo, długą łyżeczką deserową.



Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

1 comments: