Składniki:
150 ml mleka
50 g płatków owsianych
1/2 szklanki zimnej wody
1/2 opakowania budyniu
150 g serka wiejskiego
sok malinowy
ulubione słodzidło (opcjonalnie)
Do rondelka dodaję mleko i płatki owsiane, gotuję na minimalnym gazie ok. 5 minut, aż do momentu napęcznienia płatków.
Budyń rozrabiam z zimną wodą w szklance i dodaję do rondelka z owsianką, całość dokładnie mieszam i trzymam na ogniu kilka minut, aż budyń zgęstnieje.
(Budyń podczas rozrabiania z wodą można posłodzić).
Budyniową owsiankę przekładam do miseczki, wykładam na wierzch serek wiejski, polewam sokiem malinowym.
Tysia to coś niesamowitego ;) Nie pomyślałabym o połączeniu owsianki i serka wiejskiego. Podoba mi się.
OdpowiedzUsuńłaaaa *-* kocham takie owsianki !! jest pyszna <3
OdpowiedzUsuńAle wygląda! A budyniowe owsianki to chyba moje ulubione. Zwłaszcza z serkiem, bo tak przyjemnie kontrastuje z ciepłem owsianki. Naprawdę czytasz mi w myślach!
OdpowiedzUsuńale ona ładnie wygląda, z tym soczkiem <3
OdpowiedzUsuńAle ślicznie podana ! Super, ciepło- zimno, biało- czerwono. Idealnie :)
OdpowiedzUsuńKochana dzięki za fantastyczny przepis na śniadanko:)...owsianka była pyszna i bardzo sycąca!
OdpowiedzUsuń