Ryż na słodko, z bananem i bakaliami.


Propozycja posiłku na dzień dobry!

Zdrowa, pożywna i słodka, dzięki temu uśmiech od razu pojawia się na naszej twarzy.


Do ryżu na słodko możemy dodać ulubione składniki.
Ja tym razem zdecydowałam się na naprawdę słodkie połączenie.

Składniki:
- 100 g ryżu,
- 1/3 szklanki letniego mleka,
- 1 banan,
- 3 duże suszone morele, 
- garść rodzynek,
- łyżka wiórek kokosowych,

Przygotowanie:
 Ryż przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Banana oraz bakalie kroimy na mniejsze części.

 Odcedzony ryż przekładamy do miseczki, łączymy z plasterkami banana, polewamy letnim mlekiem.
 Całość okładamy "na bogato" pozostałymi plastrami banana oraz bakaliami,
 przyprószamy wiórkami kokosowymi.



PRZEPIS ZGŁOSZONY DO AKCJI:

Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

3 comments:

  1. Bardzo lubię ryż na słodko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smacznie,uwielbiam ryż i banany:)zapraszam do siebie na deser z bananami i bio-jogurtem.

    OdpowiedzUsuń
  3. ryż na słodko uwielbiam, z wszelkimi dodatkami :)

    OdpowiedzUsuń