Roladki z łososia wędzonego z serkiem śmietankowym to pomysł na szybką i efektowną przystawkę, która sprawdzi się podczas każdej domowej imprezy. Takie roladki przyozdobione koperkiem bardzo fajnie wyglądają, a do tego są pyszne :) Doskonale odnajdą się na imprezowym stole obok koreczków, mini kanapek itp. Inne przepisy na przekąski i przystawki znajdziecie tutaj
Składniki:
na 6-8 roladek
150 g łososia wędzonego
ok. 100 g serka śmietankowego u mnie Almette
świeży koperek drobno posiekany
szczypta świeżo mielonego pieprzu
1 mały ząbek czosnku
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
W miseczce mieszam serek śmietankowy ze zmiażdżonym czosnkiem, 1 łyżeczką posiekanego koperku, 1 łyżeczką jogurtu naturalnego oraz ze świeżo mielonym pieprzem. Plastry wędzonego łososia rozkładam, każdy smaruję masą serową i zwijam w ruloniki (ja dodatkowo zawinęłam je w folie aluminiową). Tak przygotowane zawiniątka wstawiam do lodówki na ok. 30 minut, dzięki temu będą się lepiej kroić. Po tym czasie ostrym nożem dzielę delikatnie łososia na mniejsze roladki, które od razu układam na półmisku. Przed podaniem ozdabiam świeżym koperkiem.
0 comments:
Prześlij komentarz