Cześć! Przyszła pora na kolejny przepis z produktami Sam z natury. Jeżeli przegapiliście informację o tym, że zostałam Ambasadorką wyżej wymienionej marki to zapraszam Was do tego wpisu, gdzie będziecie mogli nadrobić zaległości :) Dzisiejsza propozycja jest idealna zarówno na pożywne śniadanie, lekką kolację czy też słodki podwieczorek. Placuszki z twarogiem są bardzo delikatne, a jednocześnie przepyszne w smaku. Wielki plus za to, że przygotowuje je się bardzo szybko, poradzi sobie z nimi każdy z Nas. Jak większość placków także i te uwielbiają moje Maluchy, to dobry pomysł, żeby przemycić dziecku nabiał. Moja propozycja podania to placki polane dużą ilością syropu klonowego (najlepszy!) jaki miałam okazję gościć w swojej kuchni. Jeżeli tak samo jak ja lubicie syrop klonowy koniecznie skuście się kiedyś na ten o którym wspominam w dzisiejszym wpisie. Zachęcam także do przygotowania placuszków :)
@SAM Z NATURY #2
Składniki:
na ok. 15 placuszków
300 g twarogu (niemielonego)
2 duże jajka
3 łyżki mleka
3 łyżki ksylitolu lub cukru trzcinowego
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
6 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
olej kokosowy do smażenia
syrop klonowy do podania
Do miski przekładam twaróg, dokładnie rozgniatam go widelcem, dodaję jajka oraz mleko, składniki łączę ze sobą. Kolejno dodaję ksylitol oraz ekstrakt waniliowy, na koniec stopniowo dosypuję mąkę, aż ciasto będzie zwarte i dość gęste (ok.5-6 łyżek). Na patelni rozgrzewam olej kokosowy i za pomocą łyżki nakładam małe porcje ciasta, placuszki smażę z każdej strony na złocisto. Moja propozycja podania to placuszki polane dużą ilością syropu klonowego i posypane wiórkami kokosowymi. Świetnie smakują także ze świeżymi owocami.
0 comments:
Prześlij komentarz