Koktajl z rukoli, gruszki i banana

Rukolę zazwyczaj dodaję do sałatek, surówek albo makaronów. Nie wiem jednak czy wiecie, ale sprawdzi się ona także doskonale w połączeniu z owocami w pysznym, pożywnym koktajlu. Jej smak po zmiksowaniu całości jest niewyczuwalny, za to sprawia, że koktajl ma piękny zielony kolor. Dziś propozycja na jesienne dni z gruszką i z dojrzałymi bananami, które nadają koktajlowi słodkości. Napój jest sycący i pożywny, polecam na drugie śniadanie albo podwieczorek. Spójrzcie na zdjęcia poniżej z jakim apetytem pije koktajl mój Dwulatek :) to fajny sposób na przemycenie dzieciom warzyw i witamin. Na zdrowie :) 
Pomysłów na inne wykorzystanie rukoli szukajcie tutaj.
Składniki:
na 2 koktajle

2 dojrzałe banany
2 garście rukoli
1 duża dojrzała gruszka
100 g jogurtu naturalnego
150 ml wody niegazowanej
ew. miód do smaku 

Do blendera kielichowego przekładam obraną gruszkę oraz banany pokrojone w mniejsze kawałki, dodaję umytą i osuszoną rukolę oraz jogurt naturalny, całość miksuję, stopniowo dolewając wodę, aż uzyskam pożądaną konsystencję koktajlu, na koniec do smaku można dodać miód. Koktajl podaję od razu po przygotowaniu. Jest pyszny, mój Dwulatek wypił całą dużą butelkę :)


Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

0 comments:

Prześlij komentarz