Granola, to mieszanka płatków owsianych, bakalii oraz miodu pieczona do momentu, aż osiągnie odpowiednią chrupkość. Jest idealnym dodatkiem do jaglanki, owsianki oraz mleka. Najczęściej jednak przygotowuję taką wersję jaką znajdziecie poniżej - z jogurtem naturalnym i owocami. Granolę przechowujemy w słoiku do 2-3 tygodni, dzięki temu zawsze możemy cieszyć się szybkim i wartościowym dodatkiem do śniadania. Poniżej znajdziecie trzy moje ulubione wersje domowej granoli. Gwarantuję Wam, że jak już przygotujecie ją u siebie w domu, odnajdziecie jednocześnie ulubiony smak i dodatki, zakochacie się po uszy i będziecie robić następną, zanim jeszcze nie skończy się poprzednia :)
Składniki:
na 1 porcję
200 g jogurtu naturalnego
2 garście domowej granoli
ulubione owoce np.borówki
Do miseczki przekładam jogurt naturalny, posypuję go dużą ilością domowej granoli, na wierzch wykładam umyte i osuszone owoce. Zajadam się ze smakiem, na zdrowie :)
Granola na trzy sposoby:
0 comments:
Prześlij komentarz