Zielony koktajl na mleku roślinnym

Uwielbiam zielone koktajle, to prawdziwa bomba witaminowa! Ostatnio przed wyjazdem na weekend musiałam zużyć wszystkie warzywa, które akurat tego wymagały i tak oto powstała dzisiejsza wersja na mleku roślinnym. Szybko, smacznie i zdrowo, dlatego tak lubię miksować. Do tego koniecznie dojrzały banan, który dodaje naturalnej słodyczy. 
Składniki:
na 2 porcje 

400 ml mleka (napoju) roślinnego u mnie ryżowo-kokosowe
1/2 pęczka natki pietruszki
garść rukoli 
kilka listków świeżej bazylii
1 dojrzały banan

Zieleninę myję, osuszam i przekładam do misy blendera (można ją wcześniej trochę posiekać).
Dodaję pokrojonego na plastry banana oraz mleko roślinne. Całość miksuję, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Koktajl od razu przelewam do wysokich szklanek i podaję, można go także zabrać ze sobą na wynos. 


Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

0 comments:

Prześlij komentarz