Uwielbiam zielone koktajle, to prawdziwa bomba witaminowa! Ostatnio przed wyjazdem na weekend musiałam zużyć wszystkie warzywa, które akurat tego wymagały i tak oto powstała dzisiejsza wersja na mleku roślinnym. Szybko, smacznie i zdrowo, dlatego tak lubię miksować. Do tego koniecznie dojrzały banan, który dodaje naturalnej słodyczy.
Składniki:
na 2 porcje
400 ml mleka (napoju) roślinnego u mnie ryżowo-kokosowe
1/2 pęczka natki pietruszki
garść rukoli
kilka listków świeżej bazylii
1 dojrzały banan
Zieleninę myję, osuszam i przekładam do misy blendera (można ją wcześniej trochę posiekać).
Dodaję pokrojonego na plastry banana oraz mleko roślinne. Całość miksuję, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Koktajl od razu przelewam do wysokich szklanek i podaję, można go także zabrać ze sobą na wynos.
0 comments:
Prześlij komentarz