Roladki z szynki świetnie sprawdzą się na przyjęciach, można je także zaserwować podczas Wielkanocy. Jeżeli chodzi o przygotowanie nadzienia można to zrobić na wiele sposobów, jedno z najprostszych to połączenie pasty jajecznej z chrzanem. Roladki podane w ten sposób mają bardzo wyrazisty smak, świetnie odnajdą się wśród innych przekąsek oraz sałatek.
Składniki:
na 6-8 sztuk
6-8 plastrów szynki (u Nas konserwowa)
5-6 jaj ugotowanych na twardo
2 łyżeczki majonezu
2-3 łyżeczki chrzanu
pieprz
sól
do podania:
kiełki, sałata, ewentualnie wykałaczki
do podania:
kiełki, sałata, ewentualnie wykałaczki
Jajka ugotowane na twardo obieram, przekładam do miski i rozgniatam widelcem. Dodaję do nich przyprawy oraz majonez i chrzan w takiej ilości, aby farsz był spójny. (Ilość chrzanu dobierzmy według własnych preferencji). Przygotowaną pastą smaruję plastry szynki, zwijam, układam na półmisku ozdobionym kiełkami lub zieleniną i od razu podaję albo wstawiam pod przykryciem do lodówki gdzie roladki czekają na swoją kolej. (Jeżeli chcemy w każdą roladkę można wbić wykałaczkę).
0 comments:
Prześlij komentarz