Koreczki z pomidorków koktajlowych i mozzarelli

Koreczki z pomidorków koktajlowych oraz mozzarelli doskonale nadają się jako przekąska czy też lekki dodatek do kolacji. Bardzo ładnie prezentują się na stole, są smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu. 

Składniki:
na 10 koreczków

10 pomidorków koktajlowych
10 kulek mini mozzarelli
20 listków świeżej bazylii
ew. oliwa z oliwek, sól, świeżo mielony pieprz
potrzebne będą wykałaczki lub patyczki do szaszłyków

Pomidorki oraz listki świeżej bazylii myję i osuszam.
Pomidorki przekrawam na pół, a kulki mozzarelli osączam z zalewy.
Na wykałaczkę lub patyczek od szaszłyków nabijam listek bazylii, połówkę pomidorka, mozzarellę, następnie drugą połówkę pomidorka i ponownie listek bazylii. Identycznie postępuję z pozostałymi składnikami. Koreczki można ułożyć na talerzu lub półmisku, natomiast jeżeli korzystaliśmy z patyczków do szaszłyków można serwować je np. w wysokiej szklance. (Jak na zdjęciach).

Bezpośrednio przed podaniem można skropić koreczki oliwą z oliwek, przyprószyć do smaku solą oraz pieprzem. Świetnie smakują w towarzystwie świeżej bagietki.


Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

0 comments:

Prześlij komentarz