Pasta jajeczna z wędzonym łososiem to idealny sposób na urozmaicenie codziennego śniadania. Świetnie smakuje z kromką świeżego pieczywa, spróbujcie koniecznie!
Przepisy na inne pasty do chleba znajdziecie klikając TUTAJ
Składniki:
100 g łososia wędzonego (w plastrach)
3-4 jaja ugotowane na twardo
1-2 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
pieprz, sól do smaku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki, szczypiorku lub koperku
Ugotowane na twardo jaja obieram i rozgniatam widelcem, łososia oraz koperek bardzo drobno siekam. Wszystkie składniki mieszam ze sobą w miseczce wraz z przyprawami, majonezem i jogurtem. Pastę przed podaniem schładzam w lodówce.
(Całość można przygotować także w blenderze, wyjdzie Nam wtedy gładka i aksamitna pasta tak jak na zdjęciu poniżej).
0 comments:
Prześlij komentarz