Koktajl borówka i mleko kokosowe

Na dworze panują niemiłosierne upały, kiedy termometr pokazuje powyżej 30 stopni C staram się schładzać na wszystkie możliwe sposoby. Jednym z nich są lekkie, pożywne i chłodne koktajle na bazie owoców czy warzyw. Sezon na borówki w pełni, przygotowałam więc pyszny koktajl z mlekiem kokosowym. Wam polecam także inne pomysły na szybkie, zdrowe i odżywcze koktajle:

Składniki:
na 2 porcje

100 g borówki amerykańskiej
200 ml mleka kokosowego
ew. 1 łyżeczka miodu/syropu z agawy itp.

Wszystkie składniki przekładam do misy blendera i miksuję na gładki, jednolity koktajl.
Podaję schłodzony.

Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

0 comments:

Prześlij komentarz