"Cenisz zdrowy styl życia, pełnowartościowe posiłki i lubisz tworzyć kreatywne dania?
Podejmij nasze wyzwanie!
Zdrowie, uroda i bycie fit to główne hasła naszej akcji. Kluczem do niej jest pewnie "SECRET"!
Chcesz go poznań i przeżyć ciekawą przygodę?"
Po przeczytaniu tych słów, które zobaczyłam w mailu postanowiłam podjąć wyzwanie.
Następnie dostałam sekretną przesyłkę w której znalazłam szczegółowe informacje oraz płatki owsiane Melvit SECRET Family z którymi należało stworzyć jakieś danie.
Następnie dostałam sekretną przesyłkę w której znalazłam szczegółowe informacje oraz płatki owsiane Melvit SECRET Family z którymi należało stworzyć jakieś danie.
Osoby, które czytają mój blog regularnie wiedzą, że jestem ogromną fanką płatków owsianych, a samą owsiankę jadam kilka razy w tygodniu na śniadanie. Przystąpiłam więc do działania z wielką chęcią, przygotowałam owsiany pudding z cynamonową nutą oraz świeżymi owocami.
Danie jest szybkie w przygotowaniu, idealne na wiosenne i letnie dni.
Pomysł na zdrowe śniadanie, a dodatkowo zawsze możemy stworzyć inną wersję dodając swoje ulubione owoce, najlepiej sezonowe!
Składniki:
na 2 porcje
1 szklanka płatków owsianych Melvit SECRET Family
1 szklanka mleka kokosowego
1 szklanka wody
1 łyżka miodu
2 łyżeczki cynamonu
3-4 daktyle lub śliwki suszone
listki mięty do ozdoby
pestki granatu
kiwi
jagody
Na dno garnka z grubym dnem wysypuję płatki owsiane, prażę je na niewielkim ogniu kilka minut, często mieszając. Kiedy płatki będą delikatnie przyrumienione i mają charakterystyczny lekko orzechowy zapach dodaję szklankę wody oraz mleka kokosowego, gotuję na małym ogniu, aż płatki zmiękną. Na koniec dodaję posiekane śliwki suszone, cynamon oraz miód. Całość dokładnie mieszam i pozostawiam pod przykryciem, aż płatki dobrze spęcznieją. W między czasie przygotowuję owoce. Kiedy owsianka dobrze napęcznieje miksuję ją blenderem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Pudding przekładam do miseczki, dekoruję świeżymi owocami oraz listkami mięty. Podaję na ciepło ale smakuje równie dobrze na zimno.
0 comments:
Prześlij komentarz