Surówka z ogórka kiszonego, jabłka i cebuli

Zapraszam Was dziś na szybką w przygotowaniu i bardzo smaczną surówkę.
Najlepiej jest użyć do niej takich domowych kiszonych ogórków, ja mam zawsze spory zapas słoików z ogórkami w piwnicy od rodziców i babci. 
 Przyjemna dla podniebienia gra smaków.
Kilka prostych składników, które tworzą pyszny dodatek do dań głównych.
Surówka co najważniejsze jest tania do zrobienia, najlepiej przygotować od razu podwójną porcję bo szybko schodzi.
Możecie śmiało przechować ją także w lodówce na drugi dzień, będzie doskonale pasować do kotletów, gulaszów oraz innych dań mięsnych.

Składniki:

4-5 średnich ogórków kiszonych
1 średnia cebula
1 duże słodkie jabłko
garść posiekanej natki pietruszki
3-4 łyżki oleju roślinnego
pieprz 
sól


Ogórki, cebulę i jabłko kroję w kostkę o podobnej wielkości, natkę pietruszki drobno siekam.
Wszystkie składniki przekładam do salaterki, dodaję przyprawy oraz olej i dokładnie ze sobą mieszam.
Przed podaniem surówkę polecam schłodzić w lodówce ok. 30 minut.


Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

3 comments:

  1. Taka surówka nigdy się nie znudzi. Pyszna, zdrowa i ładnie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam tą suróweczkę, jest pyszna :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wielkie dzięki za ten przepis. Zawsze wolałam ogórki konserwowe, ale dzięki tobie już trzeci dzień jemy tę sałatkę a ja wreszcie pozbędę się słoików zalegających w piwnicy.

    OdpowiedzUsuń