Śniadanie jest dla mnie najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, lubię kiedy jest pożywne i smaczne.
Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką to dla mnie smak dzieciństwa, najlepiej smakuje na wiosnę, przygotowany z nowalijek.
Składniki:
kostka twarogu półtłustego
1/2 pęczka szczypiorku
kilka rzodkiewek
2-3 łyżki jogurtu naturalnego (można podmienić na śmietanę)
pieprz
sól
Rzodkiewkę myję i kroję na małe kawałki, szczypiorek drobno siekam.
Twarożek rozgniatam widelcem, dodaję warzywa, jogurt naturalny, sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie mieszam, wstawiam do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły.
Podaję ze świeżym pieczywem.
Podaję ze świeżym pieczywem.
lubię bagietki z Lidla ;) a na twarożek zawsze jestem chętna :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie twarożki :) w mig znikają ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam to! <3
OdpowiedzUsuńMoje ulubione śniadanie. W weekendy często takie jem. Pyszne i zdrowe :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam,zarówno sam jak i do grahamki lub razowego chlebka.Pysznie się u Ciebie prezentuje.
OdpowiedzUsuńJa na 2 sniadanie - z ogromnym apetytem:)
OdpowiedzUsuńmmm... kocham! Smak dzieciństwa, gdy mama przygotowywała dla wszystkich w sobotni poranek :)
OdpowiedzUsuńKlasyczne, wiosenne śniadanko, moja rodzinka uwielbia :))
OdpowiedzUsuń