Szparagi z masłem i bułką tartą

Uwielbiam zielone szparagi, dziś prezentuję jeden z najszybszych sposobów w jaki możemy je podać.
Ugotowane, podane na ciepło i polane zrumienioną bułką tartą będą świetnym dodatkiem do obiadu, sprawdzą się także jako samodzielna przekąska.
Prosto, smacznie i szybko.


Składniki:

pęczek zielonych szparagów
sól
1/2 łyżeczki cukru
3-4 łyżki masła
3-4 łyżki bułki tartej


Szparagi myję, odłamuję zdrewniałe końcówki, związuję nitką w pęczek.
Gotuję w wysokim garnku, w niewielkiej ilości osolonej i lekko posłodzonej wody, 
ok. 6-8 minut.
Ugotowane szparagi wyciągam łyżką cedzakową i pozostawiam do lekkiego ostygnięcia.

W tym czasie w rondelku roztapiam masło, dodaję bułkę tartą i energicznie mieszam całość, smażę chwilę, aż do uzyskania złocistego koloru.

Szparagi układam na talerzu, polewam bułką tartą i od razu podaję.


Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

1 comments: