Brzoskiwnie z mascarpone

Brzoskwinie z serkiem mascarpone to pomysł na smaczny, szybki i efektowny deser.
Doskonale smakuje w upalne dni, gorąco polecam.



Składniki:

6 połówek brzoskwiń z puszki
100 g serka mascarpone
2-3 łyżki cukru pudru
listki mięty


Brzoskwinie dokładnie odsączam z nadmiaru syropu, przekładam na talerz.
Serek mascarpone ubijam z cukrem pudrem na jednolity krem, przekładam do szprycy, wyciskam na środek brzoskwiń, przyozdabiam miętą, schładzam przed podaniem.



Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

6 comments:

  1. Cudowny, orzeźwiający deser :) Ale mamy ochotę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Masz rację. Na upał jak znalazł. Kolorystyka tego deseru przyciąga. Ślicznie wygląda. Warto zrobić i się rozkoszować tym deserem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne,zdecydowanie coś dla mnie,lekka słodka pychota,wygląda kusząco,oj zjadłabym,muszę coś przygotować z zapuszkowanych brzoskwiń,zainspirowałaś mnie,dawno po nie nie sięgałam, zafiksowałam się na truskawkach i kiwi ostatnio, a już spory czas temu widziałam fajny przepis też na brzoskwinie tylko,że z bezowymi czapeczkami podpiekane w piekarniku. Pozdrawiam ciepło.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jakie śliczne słoneczka, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń