Płatki owsiane odgrywają ważną rolę w racjonalnym odżywianiu człowieka,
są bogatym źródłem białka i błonnika.
To produkt szczególnie bogatym w potas i magnez.
Pomagają zachować skórze sprężystość i elastyczność.
Tradycyjna owsianka w połączeniu ze słodyczą suszonej żurawiny tworzy smaczne i wartościowe śniadanie.
To produkt szczególnie bogatym w potas i magnez.
Pomagają zachować skórze sprężystość i elastyczność.
Tradycyjna owsianka w połączeniu ze słodyczą suszonej żurawiny tworzy smaczne i wartościowe śniadanie.
Składniki:
na 1 porcję
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki niegazowanej wody mineralnej
1/2 szklanki suszonej żurawiny
Mleko oraz wodę przelewam do rondla, często mieszając doprowadzam do wrzenia.
Dodaję płatki owsiane górskie i gotuję na najmniejszym płomieniu przez ok. 5 minut.
Rondel zestawiam z ognia, dodaję suszoną żurawinę, mieszam i zostawiam pod przykryciem na kilka minut, aby całość dobrze napęczniała.
Owsiankę przekładam do miseczki i od razu podaję.
0 comments:
Prześlij komentarz