Sałatka Z Rukoli I Fety.


W ramach testowania produktów Biolevity przygotowałam sałatkę z rukoli i fety z olejem z pestek dyni.
Olej z pestek dyni powstaje w wyniku starannego wyselekcjonowania pestek dyni. Charakteryzuje się ciemno-zieloną barwą o orzechowym smaku i zapachu. Idealnie nadaje się do sałatek, surówek, dipów, zup i innych potraw przyrządzanych na zimno.



Składniki:
na 2 porcje

3 pomidory
200 g świeżej rukoli
100 g pestek słonecznika
100 g sera typu feta
pieprz, sól do smaku
1 łyżka soku z cytryny 


Pestki słonecznika prażę na teflonowej patelni na złocisto.
Rukolę myję i osuszam, pomidory oraz fetę kroję w kostkę.

Rukolę układam na talerzu, następnie układam pomidorki oraz fetę. 
Sałatkę doprawiam solą oraz świeżo mielonym pieprzem, polewam sokiem z cytryny i olejem z pestek dyni.
Na koniec posypuję prażonymi ziarnami słonecznika i podaję.


Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

5 comments: