Jogurt jabłkowy z cynamonową nutą przygotowany w domu smakuje zdecydowanie lepiej niż te, które kupujemy na co dzień w sklepach.
Taki jogurt możemy przygotować sobie na śniadanie lub na deser w ciągu dnia, jest bardzo lekki i przyjemny w smaku.
Dodatkowo dzięki zawartości miodu i cynamonu idealnie smakuje w jesienne, chłodne dni.
Składniki:
na 2 porcje
400 g jogurtu naturalnego bez cukru
2 duże jabłka
1/2 laski cynamonu lub 1 płaska łyżeczka cynamonu
opcjonalnie miód dla osłody
Jabłka obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach.
Do miseczki przekładam jogurt naturalny, starte jabłko, doprawiam cynamonem do smaku oraz miodem, dokładnie mieszam.
Jogurt pod przykryciem wstawiam do lodówki na ok. 30 minut, aby smaki połączyły się,
następnie podaję i gotowe :)
Pysznie i jesiennie,zdecydowanie moje smaki!
OdpowiedzUsuńbardzo lubię właśnie taki jogurt, robię w identyczny sposób :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda, na pewno zrobię! :)
OdpowiedzUsuńJa starte jabłka duszę, studzę i mieszam z jogurtem - też pycha.
OdpowiedzUsuń