Twarożek z warzywami doskonale smakuje na śniadanie,
w towarzystwie świeżego pieczywa, a najlepiej świeżej bagietki.
Składniki:
300 g sera białego półtłustego
1/2 pęczka szczypiorku
1/2 pęczka rzodkwi
2 pomidory
1 ogórek kiszony
kiełki brokuła
200 g jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku
Biały ser rozdrabniam w miseczce widelcem, dodaję jogurt naturalny, sól oraz pieprz.
Dokładnie mieszam i odstawiam na bok.
Warzywa myję i osuszam.
Pomidory, ogórka oraz rzodkiew kroję w kostkę, szczypior drobno siekam, przekładam do miseczki z białym serem i ponownie mieszam.
Smarowidło podaję ze świeżym pieczywem, dodatkowo posypane kiełkami brokuła.
Jejq jak to smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńSzkoda, że już po śniadaniu :(
Ale jutro.... :)
Narobiłaś smaka! :)
OdpowiedzUsuńTe zdjęcia są tak apetyczne, że zaraz zjem monitor. :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam warzywne twarożki,Twój prezentuje się znakomicie, jak zresztą wszystkie potrawy u Ciebie na blogu,pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
UsuńPozdrawiam