Szybki i przepyszny obiad na upalny dzień.
Lekki, ale za to bardzo syty makaron z musem truskawkowym to jeden z wielu smaków mojego dzieciństwa.
U mamy zawsze smakuje najlepiej ;)
Składniki:
na 2 porcje
500 g truskawek
400 g makaronu pełnoziarnistego świderki
200 g twarogu półtłustego
100 ml śmietany kremówki
cukier do smaku
listki mięty do ozdoby
Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente, następnie odcedzam.
W tym czasie myję i osuszam truskawki, usuwam szypułki, kroję w drobną kostkę, przekładam do miseczki i rozdrabniam widelcem.
Twaróg drobno kruszę i dodaję do truskawek, mieszam, dodaję śmietankę oraz cukier do smaku.
Makaron przekładam na talerze, łączę z musem truskawkowo - twarożkowym, przyozdabiam liśćmi mięty i podaję.
makaron jak najlepszy letni obiad z dzieciństwa, w sumie ciągle tak jadam -pychota !
OdpowiedzUsuńporywam przepis i jutro wypróbuję :) :****
OdpowiedzUsuń