Pasta jajeczna z lubczykiem

Jeśli macie w sezonie spory zapas lubczyku w ogrodzie, proponuję dodawać go do past kanapkowych, np. do pasty jajecznej.
Lubczyk ma wiele właściwości zdrowotnych oraz bardzo intensywny smak i zapach, dlatego nie należy przesadzić z jego ilością.
Pasta jajeczna z dodatkiem lubczyku świetnie smakuje z razowym pieczywem i może wzbogacić nasze śniadanie w letni poranek.



Składniki:

5 jaj
pęczek szczypiorku
kilka liści lubczyku
pieprz, sól do smaku
3 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany/jogurtu naturalnego

Jaja gotuję na twardo, studzę i obieram.
W misce rozdrabniam dokładnie jaja widelcem.
Liście lubczyku oraz szczypiorek siekam drobno i dodaję do miski.
Dokładam także majonez, jogurt naturalny i dokładnie mieszam, przyprawiam do smaku solą i pieprzem.
Pastę podaję schłodzoną ze świeżym pieczywem.


Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

2 comments:

  1. fajne połączenie, nie jadłam jeszcze takiej pasty:)

    OdpowiedzUsuń
  2. jakoś nie przepadam za lubczykiem, a mam o ogrom w ogrodzie. Może powinnam nauczyć się o jeść? za to samą pastę jajeczną chętnie bym wciągnęła :)

    OdpowiedzUsuń