Jaja faszerowane szczypiorkiem to propozycja na smaczne śniadanie oraz na Wielkanocy stół.
Przepięknie wyglądają, a do tego są szybkie w przygotowaniu -
to zdecydowanie moje ulubione faszerowane jajka, kolorowe i wiosenne.
Składniki:
na 4 jaja, 8 połówek
4 jaja
szczypiorek z dymki
łyżka majonezu
łyżka śmietany
sól, pieprz
Jaja ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, przepołowić.
Łyżeczką delikatnie wyjąć żółtka, rozgnieść je widelcem w miseczce.
Szczypiorek z dymki drobno pokroić, dodać do rozgniecionych żółtek, dodać majonez i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Całość dokładnie wymieszać na jednolitą pastę.
Tak przygotowanym farszem nadziewać jaja, układać na półmisku, przyozdobić drobno posiekanym szczypiorkiem.
Polecam schłodzić przed podaniem.
Super prosty pomysł i ładnie podane :-)
OdpowiedzUsuń