Propozycja dla osób u których ćwikła zawsze gości na Święta, ale także dla miłośników buraków.
Ćwikła na którą przepis znajdziecie TU, to nic innego jak połączenie chrzanu i buraków.
Dzisiejsza propozycja wniesie na Wielkanocy stół radosny kolor, ciekawy smak i pomysłowe zastosowanie ćwikły!
Składniki:
na 4 jaja - 8 połówek
4 jaja
3, 4 łyżki ćwikły (przepis TU)
sól, pieprz
świeży koperek do ozdoby
Jaja gotuję na twardo, zostawiam do ostygnięcia, obieram ze skorupek i kroję na połówki.
Łyżeczką wyciągam z jaj żółtka i rozgniatam je w miseczce widelcem, dodaję ćwikłę i dokładnie mieszam.
Doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Całością nadziewam jaja, układam na półmisku, przyozdabiam świeżym koprem bądź szczypiorkiem.
Bardzo ładna podkładka :) A i pomysł na jajka niebanalny. Bardzo lubię ćwikłę, więc może wykorzystam tę propozycję!
OdpowiedzUsuń