Mają piękny kolor, delikatny smak.
Przygotowanie zajmuje chwilkę, a są bardzo sycące!
Dziś miałam mało czasu na przygotowanie obiadu, więc postanowiłam z ostatniej części dyni wyczarować te oto placuszki.
Składniki:
(na 12 placuszków)
- 3 jajka,
- 4 łyżki mąki pełnoziarnistej,
- 3 łyżki płatków owsianych,
- 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego,
- duża szklanka startej na tarce o grubych oczkach dyni,
- odrobina oliwy z oliwek do smażenia,
Przygotowanie:
1) Jajka łączę z mąką i płatkami owsianymi oraz cukrem trzcinowym.
2) Do całości dodaję startą na tarce o grubych oczkach dynię.
3) Smażę na odrobinie oliwy bądź na teflonie.
Po 2 minuty z każdej strony.
4 ) Podaję z ketchupem.
Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na
Facebooku,
Twitterze oraz
Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w
galerii Czytelników na Facebooku.
0 comments:
Prześlij komentarz